Coolt i solen

Igår var jag till Avesta och plåtade Victoria. Med oss var hennes kompis Sandra som fick agera MUA/stajlist. Bl.a. var vi till det gamla järnverket och gjorde denna lite coolare rockigare plåtning. Victoria fick ha solen i ryggen och även solen själv fick vara med i bild. Jag underexponerade himlen och miljön runtomkring kraftigt. Bländaren var liten och hamnade på f/20 och slutarhastigheten 1/200 samt iso100. 1200Ws blixten fick gå på ungefär halva effekten med ljusmodifierare i form av den ombyggda IKEA lampan Foto. Hur jag byggt om Foto-lampan till ljusmodifierare kommer senare i ett eget inlägg, stay tuned. Ljuset från Foto-lampan tycker jag blir väldigt snyggt, mjukt och med en fin övergång och djup i skuggorna. Det är min nya favoritljusmodifierare som jag hellre använder än min köptans beauty dish. Hursomhelst det var en kul dag och för en gång skull hade man tur med vädret.

 

BTS-bild som visar ljusuppställningen.

 

 

This entry was posted in Avesta, BTS, fotosession, Fotoutrustning, Ljussättning, On-location, Portfolio. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>